Ensaladilla de gambas
INFORMACIÓN:
Fácil
30 minutos
Para 4 persoas
265kcal por 100g.
Ingredientes:
½ Kg de gambas ou lagostinos (poden ser conxelados)
1 Kg de patacas para cocer
3 culleradas sopeiras de chícharos (crus ou de bote)
1 cenoria grande ou 2 cenorias medianas
400 gr de maionesa Heinz
Realmente Delicioso
Sal e pementa negra recentemente moída (ao gusto)
Opcional: Ceboliño fresco (para decorar)
Preparación:
01. Lavamos con abundante auga as patacas e a cenoria e poñémolas a cocer nunha cazola suficientemente grande, sen pelar. Engadimos un puñado de sal.
02. Dado que teñen diferentes tempos de cocción imos comprobando o punto da cenoria para que non se nos pase.
03. Retiramos do lume, escurrimos e deixamos que arrefríen.
04. Mentres tanto, se as gambas non están cocidas poñemos outra cazola con auga ao lume, cando ferva engadimos un chisco de sal e as gambas que deixamos cocer durante un par de minutos, se o tempo é maior vai ser moi difícil pelalas.
05. Escurrimos as gambas, retirámoslles a cabeza e pelámolas con coidado para non desfacelas.
06. Cortamos as gambas en anacos de 1 ou 2 centímetros.
07. Cando amornaron, retiramos a pel á cenoria e ás patacas. Picámolo todo en anacos pequenos.
Mestura e presentación final da ensaladilla de gambas:
01. Nun bol botamos a pataca picada, as gambas, gran parte da cenoria e case todos os chícharos (o resto vai servir para decorar a ensaladilla).
02. Engadimos tamén a metade da nosa maionesa Heinz Realmente Deliciosa e removemos todo con coidado empregando unha culler de madeira. Corriximos de sal se é necesario.
03. Pasamos a mestura a unha fonte, cubrímola co resto da maionesa realmente reliciosa ,servíndonos dunha culler ou unha espátula. Decoramos coa cenoria e os chícharos que reservamos.
04. Se queredes darlle un toque verde e aromático, picade moi menudito un pouco de ceboliño por encima da vosa ensaladilla.
Comentarios
Publicar un comentario